Radio Vrijbuiter

 150,00

RADIO VRIJBUITER gaat over Bert, een fanatiek radiopiraat, en zijn vrouw Anita. Hun verdienmodel is om andere radiopiraten aan te geven bij de politie, zodat dochter Griet de enige in het gezin die kan lezen en schrijven – en haar vriend, de handige Hennie, een nieuwe piratenzender kunnen bouwen om te verkopen.

Roumen, baseerde Radio Vrijbuiter op een reportage in Vrij Nederland uit 1981. In ‘Achterop de Antillenstraat’ beschrijven Elma Verhey en Gerard van Westerloo een straat in Roermond tussen spoordijk en snelweg ingeklemd, die vergeten lijkt. De straat wordt bewoond – en hier worstelen de instanties met hun woordkeuze – door ‘minder socialen’, ‘kansarmen’, ‘achtergestelden’, ‘sociaal en cultureel gedepriveerden of, minder stigmatiserend, ‘anderen’. Ze zijn anders met hun duiventillen, gevaarlijke honden, pony’s achter het huis en buksen bij de voordeur. Ze vormen een parallelle werkelijkheid, met eigen wetten en regels. De bewoners van deze straat weten niet beter of ze zijn de vanzelfsprekende verliezer.

Radio Vrijbuiter is een iconisch portret van ‘outlaws’ (tegenwoordig zeggen we ook wel ‘wappies’), het onderwerp is van alle tijden.

spel: Jan van Lijssel, Madelon Schipper, Nelleke Koedood, Freek Duynstee, Tineke Teulen, Floris Paardekooper
regie-assistentie: Floris Paardekooper
techniek: Patrick Jonker
kostuums: Sarah Roumen
opname: Polanentheater, 24 september 2022
camera & montage: Leo Enzlin
Artikelnummer: TT22 Categorie:

Beschrijving

bestandsformaat: MP4
resolutie: HD (1080 x 1920)
video encoding: H.264
audio encoding: AAC